Pedacode  

Pedacode > Pikaoppaat

Pikaoppaat

Pedacoden pikaoppaat ovat lyhyitä ohjeita tiettyjen teknologioiden ja ohjelmointivälineiden käyttöön. Pikaoppaat ovat kaikkien asiasta kiinnostuneiden käytössä maksutta.

Pikaoppaat on tarkoitettu henkilöille, joilla on jo perustiedot tietotekniikasta ja ohjelmoinnista. Pikaoppaan tarkoituksena ei ole käydä yksityiskohtaisesti läpi aihepiirin taustoja tai teoriaa. Pikaoppaisiin liittyviä asioita käsitellään huomattavasti tarkemmin Pedacoden verkkokursseilla.

Tällä hetkellä saatavilla on seuraavat pikaoppaat

  • Java-kehitysympäristön pystyttäminen (html pdf)
  • Yksinkertaisen tietokantasovelluksen luominen (html pdf)
  • Web-sovelluksen luominen (html pdf)
  • Web Services -asiakasohjelman luominen (html pdf)

Java-kehitysympäristön pystyttäminen

Pikaoppaassa kuvataan, miten Windows-työasemalle asennetaan Java-ohjelmoinnissa tarvittavat työkalut, minkälaisia konfigurointeja työkalut vaativat, ja miten Javan työkaluja käyttämällä luodaan yksinkertainen HelloWorld-ohjelma. Tavoitteena on, että tämän pikaoppaan ohjeita noudattamalla tyhjälle työasemalle saa luotua ympäristön, jossa on mahdollista kirjoittaa, kääntää ja suorittaa yksinkertainen ohjelma, joka tulostaa ruudulle tekstin ”Hello World!”.
Siirry kehitysympäristö-pikaoppaaseen tai lataa pikaopas pdf-muodossa

Yksinkertainen tietokantasovellus

Pikaoppaassa kuvataan, Netbeans-työkalulla luodaan uusi yksinkertainen Java DB -tietokantaa hyödyntävä sovellus. Opas kattaa kaiken aiheeseen tarvittavan sisällön; kehitysvälineiden asentamisen, koodin kirjoittamisen, ohjelmiston kääntämisen ja viimeisenä sovelluksen testaamisen.
Siirry tietokantasovellus-pikaoppaasen tai lataa pikaopas pdf-muodossa

Web-sovelluksen luominen

Pikaoppaassa kuvataan, miten Netbeans-työkalulla luodaan uusi yksinkertainen web-sovellus ja testataan sen toiminta. Opas kattaa kaiken aiheeseen tarvittavan sisällön; kehitysvälineiden asentamisen, koodin kirjoittamisen, sovelluksen paketoinnin, sovelluksen asentamisen sovelluspalvelimelle ja viimeisenä sovelluksen testaamisen.
Siirry web-sovellus -pikaoppaaseen tai lataa pikaopas pdf-muodossa

Web Services -asiakasohjelman luominen

Pikaoppaassa kuvataan, Netbeans-työkalulla luodaan valmista olemassa olevaa Web Service –palvelua käyttävä asiakasohjelma. Opas kattaa kaiken aiheeseen tarvittavan sisällön; kehitysvälineiden asentamisen, koodin kirjoittamisen, sovelluksen paketoinnin, sovelluksen asentamisen sovelluspalvelimelle ja viimeisenä sovelluksen testaamisen.

Siirry Web Services -pikaoppaaseen tai lataa pikaopas pdf-muodossa